WIJ GAAN DOOR, EN WIJ GAAN ERVOOR
11 nov. 2021

VMBO On Stage in ‘coronatijd’…. niet zo’n handige tijd voor een project wat in 16 gemeenten afgesloten wordt met een ‘Beroepenfeest’ op een grote feestelijke locatie met duizenden jongeren en ondernemers. Wij zijn daarom blij met de support van onze landelijke co-financiers Fonds 21, VSBfonds en onze branchepartners om, alles wat kan, toch mogelijk te maken. Ook de betrokkenheid van bedrijven, organisaties en instellingen is groot. Zij zien het belang van (juist nu) hun bijdrage aan toekomstperspectief en toekomstdromen voor jongeren: “Linksom of rechtsom, wij doen mee! We zien straks wel hoe.” Dit geeft veel vertrouwen en biedt al deze jongeren toekomstperspectief.

Het zijn bijzondere tijden waarin we ons bevinden, waarin het perspectief voor velen onzeker is. En juist nu is het hebben van perspectief belangrijk, ook voor jongeren. Zij hebben veel in moeten leveren, waaronder praktijkervaringen en contacten met het bedrijfsleven. Vmbo-ers zijn uw en onze toekomstige collega’s & werknemers, en ze hebben uw hulp bij hun (levens)loopbaan), juist en ook nu, hard nodig. Want wel of geen corona, het (keuze)proces voor hun levensloopbaan gaat gewoon door. Daarom is vorig jaar Digimatch ontwikkeld, een coronaproof matchingsinstrument ter vervanging voor het Beroepenfeest. Dit heeft succesvol en foutloos gefunctioneerd, en er konden hiermee toch nog ca 10.000 jongeren geholpen worden bij hun toekomstdromen. Hoewel er niets gaat boven de persoonlijke ontmoetingen op het échte Beroepenfeest, hebben we hiermee een ‘second best’, maar gelijkwaardig digitaal alternatief in huis. Steeds zal worden gekeken naar de dan geldende overheidsmaatregelen en we werken met een tweesporenbeleid waardoor we snel kunnen schakelen. De voortgang, bereik en impact van VMBO On Stage worden hiermee zoveel mogelijk gewaarborgd. Ondertussen: het is wat het is en de On Stage projectleiders gaan onverminderd enthousiast, en gemotiveerder dan ooit door. En stoicijns optimistisch als we zijn: wij gaan door, en wij gaan ervoor!

Indien u zich heeft aangemeld via de lokale website (pagina Aanmelden), houden we u per mail van de voortgang op de hoogte. Heeft u vragen, neem dan gerust contact op met de lokale projectleider.

 

VMBO ON STAGE WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: